Iets laten doen

3 gezonde noten voor een langer leven

3 gezonde noten voor een langer leven

Geplaatst op

Hoewel noten veel vet en calorieën bevatten, blijkt uit onderzoek dat mensen die noten eten over het algemeen slanker zijn en minder kans hebben op veel ziekten dan mensen die geen noten eten.

1 Pecannoten

Heerlijke en veelzijdige pecannoten kunnen u ook helpen gezond te blijven. Bij iets minder dan 200 calorieën per één-univers serveren, leveren pecannoten 3 gram voedingsvezel en meer dan 19 vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine E, calcium, kalium en zink. Volgens USDA, worden de pecannoten gerangschikt onder de hoogste 20 voedsel voor anti-oxyderende capaciteit. Sommige onderzoeken suggereren dat antioxidanten een rol spelen in het verminderen van een verscheidenheid van chronische ziekten van kanker tot hart-en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer tot gezichtsverlies. Pecannoten zijn ook een rijke bron van oliezuur. Hoewel er meer onderzoek nodig is, geven vroege studies aan dat oliezuur, hetzelfde soort vetzuur als in olijfolie, een gen kan helpen onderdrukken waarvan gedacht wordt dat het borstkanker kan veroorzaken.

NUTTY TIP: Pecannoten zijn perfect in diner voorgerechten en desserts.

2 Pistaches

Naast een van de noten met de laagste hoeveelheid calorieën en vet, zijn pistachenoten ook een voedingskrachtcentrale. Deze kleine noot is een uitstekende bron van vitamine B6, koper en mangaan en bevat andere essentiële vitaminen en mineralen. Studies tonen aan dat pimpernoten (pistaches) belangrijke voordelen voor de gezondheid kunnen hebben en een rol kunnen spelen bij de gezondheid van het hart, gewichtsbeheersing en zelfs het verlagen van het sterftecijfer. Onderzoekers van de Harvard Universiteit ontdekten dat het eten van een dagelijks handjevol noten, zoals pistachenoten, de gezondheid en levensduur kan bevorderen.

NUTTY TIP: Pistaches in de schaal zijn een heerlijke snack omdat het langer duurt om ze te eten. Ook helpt het kunnen zien van de afgedankte schelpen om u visuele feedback te geven over hoeveel u hebt gegeten.

3 Hazelnoten

Hazelnoten, ook bekend als filberts of kobnoten, zijn een smaakvolle toevoeging aan voorgerechten, en ze zijn vooral populair in desserts. Hazelnoten bevatten ongeveer 180 calorieën per 1-ounce portie en zijn een goede bron van koper, magnesium, thiamine en vitamine E. Net als andere noten kunnen hazelnoten een beschermend effect hebben op de gezondheid van het hart. Uit onderzoek van het Journal of Clinical Lipidology is gebleken dat een met hazelnoten verrijkt dieet kan helpen om het “slechte” LDL-cholesterol, triglyceriden en het totale cholesterolgehalte te verlagen. Hazelnoten bevatten ook een bijzonder hoog gehalte aan proanthocyanidinen, verbindingen die worden aangetroffen in planten waarvan wordt aangenomen dat ze ontstekingsremmende en andere gezondheidsvoordelen hebben.

NUTTY TIP: Probeer knapperige hazelnoten toe te voegen aan yoghurtparfaits voor een smakelijke en gezonde brunch traktatie.

Gerelateerde berichten

De voordelen van dagelijks noten eten

Noten zijn dan misschien wel klein, qua gezondheidsvoordelen zijn ze groots. Wat veel mensen niet weten is dat noten flink veel gezonde effecten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden