Hoewel haartransplantaties bij mannen erg vaak voorkomen is het uitvoeren van een haartransplantatie bij vrouwen zeker ook mogelijk. Ook vrouwen kunnen namelijk te maken krijgen met haaruitval of andere haarproblemen. De technieken die bij een haartransplantaties gebruikt worden, zijn voor zowel mannen als vrouwen hetzelfde toch verschillen een aantal keuzes in dit proces. 

Waarin verschilt een haartransplantatie tussen mannen en vrouwen?

De behandeling en de techniek van de haartransplantatie is hetzelfde. Maar doordat vrouwen een kwetsbaardere en fijnere hoofdhuid hebben is het nog belangrijker dat de arts bekwaam is en voorzichtig handelt. Haarkliniek De Kroon is onder andere gespecialiseerd in haartransplantaties bij vrouwen

Kan jij een haartransplantatie ondergaan? 

Of jij een haartransplantatie kan ondergaan hangt af van de oorzaak van het haaruitval. Lees hieronder meer over de verschillende oorzaken. 

Alopecia Androgenetica

Alopecia Androgenetica is haaruitval dat genetisch wordt veroorzaakt door DHT hormonen in de haarzakjes. DHT staat voor dihydroxytestosteron. Dit type haaruitval wordt vaak ‘mannelijke kaalheid’ genoemd. Toch komt Alopecia Androgenetica niet alleen voor bij mannen, maar ook bij vrouwen. Ruim 40% van de vrouwen in Nederland heeft last van Alopecia Androgenetica. Wanneer je haren uitvallen met alopecia androgenetica blijven de haren echt weg. Met dit typen haaruitval is een haartransplantatie bij zowel mannen als vrouwen mogelijk. Na de behandeling zal je ‘nieuwe’ haar niet meer uitvallen doordat het haar wat vaak aan de achterkant van het hoofd wordt weggehaald een andere genetische aanleg hebben en daardoor immuun zijn voor het DHT hormoon. 

Alopecia Areata

Heb je last van Alopecia Areata? Dan is het door het onvoorspelbare haaruitval patroon niet mogelijk een blijvend resultaat te behalen met een haartransplantatie. Alopecia Areata is namelijk niet gerelateerd aan het DHT hormoon. De haarzakjes vanuit de achterkant van je hoofd zullen dus helaas niet de oplossing zijn. Getransporteerd haar kan na de behandeling opnieuw uitvallen. Bij Alopecia Areata is het naast haaruitval op het hoofd mogelijk dat er haren uitvallen bij de wimpers en wenkbrauwen.