Ben je toe aan een frisse coupe? Laat je haar dan op één van de vele methodes voorzien van een mooie nieuwe kleur. Ben je benieuwd welke techniek het beste is voor jouw haar? We hebben drie kleurmethodes voor je uitgelicht.

Balayage

De techniek van de balayage komt uit de jaren ’70 en werd oorspronkelijk gebruikt om een hippie-achtige look te creëren. Er worden op subtiele wijze ‘vegen’ met verf aangebracht in het haar. Hierdoor lijkt het alsof je haar op natuurlijke wijze verkleurd is in de zon. Een balayage kan echter ook aangebracht worden in verschillende kleuren.

Het aanbrengen van de balayage vereist een ervaren stylist met een soepele hand, het resultaat kan anders flink tegenvallen. Deze manier van kleuren is over het algemeen iets duurder dan een dip-dye (zie hieronder), maar gezien de toenemende populariteit van de balayage mag dit de pret niet drukken.

Dip-dye

Bij een dip-dye (letterlijk vertaald een dip-kleuring) lijkt het alsof het uiteinde van het haar in een pot verf is gedipt. Deze techniek wordt vaak gebruikt om een jaren ’80 punklook te creëren. Een dip-dye kan in natuurlijke kleuren, zoals als blond of bruin, maar wat we vaker zien is een dip-dye in een opvallende kleur, zoals roze of paars.

Het aanbrengen van een dip-dye wordt door sommige vrouwen zelf gedaan, dit is echter geen aanrader. Je ziet zelf over het algemeen minder goed wat je met je eigen haar doet en de verf spoelt niet snel uit je haar. Een kapster of stylist helpt je om je haar evenredig te kleuren.

Ombre hair
Ombre hair is iets minder subtiel dan de balayage. Bij deze techniek worden er minimaal twee kleuren gebruikt, kleuren met een rustig verloop. Bijvoorbeeld: je hebt donkerbruin bij de haarwortels, lichtbruin in het midden en donkerblonde haarpunten.

Het aanbrengen van ombre hair vereist veel tijd en een ervaren stylist. Deze haarstijl is hierdoor ook relatief duur.