Elke leeftijdsfase brengt veranderingen in de huid met zich mee. Om een advies te krijgen wanneer een botox behandeling geschikt voor je is hangt dan ook samen met het gewenste effect van de behandeling. We bespreken per leeftijdsfase wat veelvoorkomende redenen zijn om te kiezen voor botox.

 

Twintigers

In de leeftijdscategorie 20 tot 30 ontstaan bij de meeste mannen en vrouwen de eerste rimpels. Dit zijn vaak alleen rimpels die ontstaan bij het lachen of fronsen. Op deze leeftijd wordt botox in het algemeen alleen geadviseerd ter preventie van rimpelvorming. Vooral rokers en zonaanbidders, groepen met een verhoogde kans op verouderingsverschijnselen, kunnen baat hebben bij een botox behandeling.

 

Dertigers

Na je 30e levensjaar ontstaat vaak de eerste blijvende lijnen in het gezicht, deze zijn vaak nog oppervlakkig. Vaak verschijnen er kraaienpootjes rond de ogen, omdat hier de huid dunner en droger is in vergelijking met de rest van je gezicht. Rokers, alcohol drinker en zonaanbidders hebben rond deze leeftijd meer kans op rimpels. Een andere belangrijke risicofactor is stress, waar dertigers met een startend gezin en een bloeiende carrière extra kans op hebben. Botox helpt om beginnende lijnen te verminderen.

 

Veertigers

Rond het veertigste levensjaar ontstaan de eerste diepere lijn en rimpels. De kraaienpootjes rond de ogen kunnen wat dieper worden en er ontstaan lijnen in het voorhoofd, bijvoorbeeld door het fronsen. Alcohol zorgt voor verdere uitdroging van de huis en kan voor extra rimpels zorgen. Ook stress is vaak nog een factor van belang. Botox kan op deze leeftijd helpen om rimpels te verminderen.

 

Vijftigers

Na je vijftigste levensjaar worden rimpels steeds dieper en is de veroudering van de huid steeds beter zichtbaar. De huid verslapt en is steeds minder elastisch. De menopauze bij vrouwen heeft veel invloed op de hormoonhuishouding en zo ook op de huid. Botox helpt op deze leeftijd vooral diepere lijnen in het gezicht te verzachten, bijvoorbeeld bij fronsrimpels. Ook andere lichaamsdelen komen in aanmerking voor behandeling, bijvoorbeeld de handen.

 

Ook na je zestigste kan botox helpen om je uitstraling te verfrissen en te verjongen. Een cosmetisch arts kan je alles vertellen over een behandeling met botox en de beoogde resultaten. Voor een botox behandeling in Amsterdam kun je in diverse gespecialiseerde klinieken terecht.