Vroeger werd je met meer dan één piercing in je oorlellen nogal eens nagekeken door je rebelse uiterlijk. Tegenwoordig is het hebben van twee of zelfs drie piercings in het gezicht helemaal niet meer gek en is het juist stoer.

De piercings op het lichaam zijn zo populair geworden dat geen mens een ogen knippert als hij een piercing op een opvallende, voor sommigen vreemde plek ziet, zoals door je wangen en wenkbrauwen. We vroegen Amsterdam Tattooing om de populairste piercings in Amsterdam op te sommen.

De populairste gezicht piercings van dit moment

Septum Piercings

Grote beroemdheden hebben van deze piercing een grote populariteit gemaakt. Het tussenschot zit op het puntje van je neus en de piercing loopt door het kraakbeen dat je neusgaten scheidt. Een van de keerzijden van deze piercing is dat elke keer dat je moet niezen of je neus moet snuiten, je eraan wordt herinnerd dat de piercing er is.

Industrial piercings

Deze piercing wordt vaak aangeduid als een zogenaamde staafpiercing en is de afgelopen jaren enorm populair onder de mensen geworden. Het is afwijkend van andere piercings en bedekt vaak een wat groter gedeelte van je oren. Deze piercing is niet voor mensen met angst voor het boren van piercinggaatjes, want bij deze piercing gaat het om twee gaten tegelijk. De piercing gaat over het kraakbeen van het bovenoor met behulp van een staaf.

De tragus

Gelegen naast de daith en rook, is de tragus niet bochtig. Het is de huid die de opening van de gehoorgang bedekt. Als je je oren wilt sluiten, is dat het deel van je oor dat je gebruikt om de opening af te dichten. Het is zachter dan de daith en rook en daarom is het minder pijnlijk om te doorboren.

Daith en de rookpiercing

Deze twee piercings zijn vrij vergelijkbaar omdat ze zich in hetzelfde gebied bevinden. Beide bevinden zich in de binnenste rondingen van het oor.

De daith is het bochtige deel dat het gehoorgat en de toren boven de daith sluit. Het zijn beide kraakbeenvouwen. De daith piercing is populairder dan de rookpiercing en schijnt zelfs de kans op migraineaanvallen te verkleinen.