Elke cosmetische ingreep draagt zijn eigen mythen met zich mee. Hier gaan we in op de behandelingen met lip fillers, ook wel lipvergroting genoemd.

“Mensen zullen weten dat ik lipvullers heb gehad”.

Je word gemakkelijk gebombardeerd met een scala aan over-geïnjecteerde sterren wanneer je zoekt naar ‘celebrity lip fillers’. Genoeg om ervoor te zorgen dat je uit de buurt van een naald blijft. De waarheid achter de foto’s is dat huidvullers er natuurlijk kunnen uitzien (sommige mensen geven er de voorkeur aan om dat niet te doen). Met gemak kan een getrainde arts een subtiele hint van volume en vorm geven aan je lippen, waardoor het gewenste resultaat wordt bereikt.

“Alleen mensen met dunne lippen krijgen vulstoffen”.

Het meest voorkomende gebruik voor lipvullers is om dunnere lippen te plunjeren. Ze kunnen echter veel meer doen dan dat. Vulstoffen kunnen de contouren van je mond bepalen, een cupido strik definiëren, droge lippen hydrateren en symmetrie toevoegen aan je gezicht. De mogelijkheden zijn eindeloos.

“Er wordt een vreemde stof in mijn gezicht geïnjecteerd”.

Dat is niet het geval. Er zijn veel merken die gebruikt worden voor huidvullers, allemaal veelbelovend om een vollere look te geven. Kijk voor de merken die Hyaluronzuur bevatten. Een natuurlijke stof gevonden in ons lichaam. De injecties die dit bevatten herintroduceren het gewoon in ons lichaam. Dit stimuleert ons natuurlijk hyaluronzuur om hard te werken aan een vollere look.

“Ik ben te jong/oud voor vullers”.

Vulstoffen staan bekend om de antiverouderingseigenschappen. Het hyaluronzuur triggert collageen in de huid om de gekozen gebieden te verjongen. Daarnaast versterkt het ook het gebied en geeft het volume. Veel beroemdheden van alle leeftijden gebruiken vulstoffen als onderdeel van hun schoonheidsregime. Van Jennifer Aniston ter voorkoming van veroudering tot de beruchte Kylie Jenner lippen.

“Mijn lippen zullen daarna vreemd aanvoelen”.

Een andere populaire mythe over lipvulling. Afgezien van de zwelling na uw behandeling (die tot een dag kan duren). Uw lippen voelen weer normaal aan. Sommige patiënten vergeten zelfs dat ze hun lippen hebben laten doen, tenzij ze in een spiegel kijken!

“Als de vuller verslijt, zijn mijn lippen dan nog kleiner dan voorheen?

Het bijvullen van de vuller kan worden gedaan nadat de vorige behandeling is opgelost. Je kunt stoppen met het gebruik van lip fillers zonder enige bijwerking. Je lippen zullen terugkeren naar hun natuurlijke grootte, ze zullen niet kleiner worden dan toen je voor het eerst met de behandeling begon. Het hyaluronzuur dat door de injectie wordt ingebracht, lost na verloop van tijd langzaam op, zodat je je natuurlijke lippen behoudt.

“Lip fillers zijn onomkeerbaar”.

Zolang je hyaluronzuur gebaseerde huidvullers hebt, zullen de effecten niet blijvend zijn. Zoals hierboven besproken, breekt je lichaam de vuller op natuurlijke wijze af in de loop van de tijd. Als je niet tevreden bent met je resultaten, is er altijd de mogelijkheid om de vuller direct op te lossen met behulp van een stof genaamd Hyalase. Dit is bijna altijd overbodig, maar geeft je de gemoedsrust dat er een optie is om de vuller om te keren indien nodig.