Laserontharing is de laatste jaren bezig aan een sterke opmars: de behandeling wordt steeds populairder. Er lijken echter wel nogal wat vragen te bestaan over de behandeling. Een aantal vragen die ons veel gesteld worden zijn bijvoorbeeld: hoe werkt het, is het veilig en is het pijnlijk? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van laserontharing op een rij.

Wat is laserontharing?

De naam van de behandeling zegt het al: de laser wordt op de haarzakjes gericht om de haargroei te remmen. De laser verwijdert de cellen waarin de haargroei begint, waardoor zelfs permanente verwijdering bereikt kan worden na een aantal behandelingen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Vrijwel iedereen kan een laserbehandeling ondergaan, maar mensen met donkerder haar dan hun huid bereiken doorgaans het beste resultaat. De laser richt zich op de melanine in het haar, waardoor de behandeling voor mensen met een donkere huid of bleek haar wordt afgeraden. Bij deze mensen zal de laser het donkere pigment van het haar namelijk niet goed kunnen onderscheiden van het donkere pigment van de huid.

Voordelen

  • Ideale behandeling om langdurige ontharing te bereiken
  • Geschikt voor alle lichaamsdelen
  • Veroorzaakt geen schade aan de lederhuid
  • Ook voor de gevoelige huid

Nadelen

  • Kan gevoelig zijn
  • De warmte van de laser kan onprettig zijn
  • Meerdere behandelingen nodig om gewenste resultaat te behalen

De kosten

De kosten van laserontharing zijn over het algemeen vrij hoog. Gemiddeld ben je 150 tot 500 euro kwijt per behandeling en om het gewenste resultaat te behalen heb je nog eens ongeveer zes behandelingen nodig. Het aantal behandelingen dat nodig is om de haren permanent te verwijderen verschilt echter per persoon. Ondanks de relatief hoge kosten wordt de behandeling beschouwd als een investering die het waard is. Het is een effectieve behandeling die op de lange termijn misschien wel minder kost dan bijvoorbeeld jarenlang waxbehandelingen ondergaan.