De zomer is voorbij en de winter staat alweer bijna voor de deur. Onze voeten worden veilig en warm ingestopt in dikke sokken en stevige stappers. Dat je voeten niet meer zichtbaar zijn betekent niet dat je deze niet meer goed hoeft te verzorgen. Om fit te blijven moet we per dag ongeveer 30 minuten lopen en met goed verzorgde voeten zal deze bezigheid een stuk plezieriger zijn. Een pedicure is je grote vriend als het gaat om voetverzorging. Een bezoek aan de pedicure levert erg veel voordelen op voor je voeten. Ik durf te wedden dat je na een bezoek aan de pedicure in bijvoorbeeld amsterdam makkelijk twee keer compleet door kunt steken zonder moe te worden. Lees hier de voordelen:

Ontspant het lichaam

Een bezoek aan de pedicure kan erg ontspannend zijn. Het helpt je bij het verminderen van stress en kan zelf therapeutisch werken. Uit onderzoek blijkt dat voetverzorging stijfheid tegengaat en het algemene welzijn van de mens verbeteren.

Verbetert de bloedcirculatie

Een van de meest plezierige onderdelen van een pedicure is de massage. Door het masseren zal de bloedsomloop in het hele lichaam verbeterd worden en de stress verminderen. Een verbeterde bloedsomloop kan pijnklachten verminderen en de warmteverspreiding in het lichaam verbeteren.

Gaat eeltlagen tegen

Het verwijderen van de dode huidcellen van de voet voorkomt de vorming van eeltlagen en likdoorns, die erg vervelend en pijnlijk kunnen zijn. Het peelen heeft voornamelijk veel effect bij de hielen. Nieuwe cellen groeien op de voet waardoor deze een stuk zachter aan zal voelen.

Voorkomt een droge huid

Bij een bezoek aan de pedicure worden je voeten ondergedompeld in een bad van warm water, oliën en lotions. Hierdoor blijft de huid van de voeten goed gehydrateerd waardoor deze niet uitdrogen. Je zult hierdoor minder last hebben van sneetjes en wondjes aan je voet als gevolg van een droge huid.

Vermindert de kans op infecties

Het knippen, veilen en schoonmaken van nagels zorgt ervoor dat nagels minder snel naar binnen groeien waardoor er een infectie ontstaat. Door een goede verzorging krijgen schimmels en infectie minder kans om zich te ontwikkelen en zul je minder snel last hebben van stinkvoeten.

Voeten krijgen een stuk minder aandacht dan de rest van het lichaam. Voeten dragen bij aan je algehele gezondheid dus je moet ze vooral niet vergeten aandacht te geven. Geniet ervan!