We krijgen allemaal te maken met de tand des tijds. Het is onvermijdelijk. Naarmate de jaren verstrijken zullen we te maken krijgen met slijtage aan ons lijf. Zo krijg je begin dertig al te maken met de eerste fijne rimpels en grijze haren. Mannen zijn soms rond die leeftijd al kaal en duiken na hun 40e richting de midlife crisis. Vrouwen op hun beurt krijgen te maken met de overgang. Allemaal vervelende dingen die helaas bij het leven horen. Maar veel mensen krijgen ook last van hangende oogleden. En los dat dit een cosmetisch dingetje is, kun je er fysiek ook ongemak van hebben. Daarom kiezen veel mensen voor ooglidcorrecties. Maar waar moet je op letten als je daarvoor kiest?

Waarom een ooglidcorrectie?

Allereerst is het goed om te benoemen waar mensen meestal kiezen voor ooglidcorrecties. Als je oogleden gaan hangen dan verandert dit op het eerste gezicht je uiterlijk. Je krijgt een beetje de uitstraling van het striphondje Droopy. Het oogt sloom en niet fris. En zelf stoor je je er vaak nog het meeste aan als je in de spiegel kijkt.

Die ‘Droopy eyes’ zijn niet alleen cosmetisch erg storen, fysiek kun je er ook ongemak van krijgen. Wist je dat je van hangende oogleden hoofdpijn kunt krijgen? Of een wazig zicht en een zwaar drukkend gevoeld rondom je ogen?

Irritant dus. Je wilt naast er goed uit zien, gewoon lekker helder en fris uit je ogen kijken en lekker kunnen genieten van de wereld om je heen.

De keuze voor de ooglidcorrectie

En als je dan eenmaal hebt besloten om te gaan voor die correctie dan is het belangrijk dat je kiest voor een kliniek die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. Je wilt natuurlijk niet dat je bij Arie Beunhaas terecht komt die jouw ogen verpest. Je ogen zijn enorm belangrijk en dit is een specialistische klus die goed moet gebeuren.

sarasinclinic.com is zo’n kliniek die het goed voor elkaar heeft. Waar jij er zeker van kunt zijn dat je met een tevreden gevoel de kliniek uit loopt.

Oké, de eerste dagen misschien niet want het zal best even gevoelig zijn allemaal. Er wordt natuurlijk wel gerommeld aan je ogen.

Maar wat belangrijk is, is dat je weet dat de procedure uit wordt gevoerd door mensen die er verstand van hebben. Die ook een goede nazorg voor jou regelen. En waar je zeker bent dat je met een mooi resultaat van je ‘Droopy eyes’ verlost bent.

Conclusie over de ooglidcorrecties

Ooglidcorrecties zitten onterecht in de plastische chirurgie hoek. Natuurlijk is het zo dat als jij een ooglidcorrectie laat uitvoeren dat dit jouw uiterlijk weer een frisse look zal geven. Je oogt vlotter en fitter.

Maar ooglidcorrecties worden ook echt daadwerkelijk uitgevoerd omdat er medisch vaak redenen zijn om dit te doen.

Het is niet fijn om met chronische hoofdpijnklachten rond te lopen. Of het gevoel dat je je ogen niet open kunt houden en een wazig zicht hebt. Dit zijn meer dan genoeg redenen om niet langer onnodig rond te lopen met die hangende oogleden.

Maar zorg er dan wel voor dat je bij een goede kliniek terecht komt. En geniet van jouw nieuwe blik op de wereld!