Seks is niet alleen leuk, maar het is ook nog eens goed voor je. De voordelen van seks variëren van het verlagen van stressniveaus tot het verlagen van het risico op kanker en hartaanvallen. Seks bevordert de band en het gevoel van intimiteit met je partner. Dit soort verbondenheid geeft je niet alleen een warm gevoel, het vermindert ook angst en bevordert je algehele gezondheid. Lees over de verschillende gezondheidsvoordelen in deze blog.

Boost voor je immuunsysteem

Meer seks betekent minder ziektedagen. Dat is wat de resultaten zeggen van studies die seksueel actieve mensen vergelijken met mensen die niet seksueel actief zijn. Seks verhoogt het vermogen van je lichaam om beschermende antilichamen te maken tegen bacteriën, virussen en andere ziektekiemen die veel voorkomende ziekten veroorzaken. Natuurlijk is er meer nodig voor een sterk immuunsysteem dan een gezond seksleven. Goed eten, voldoende bewegen en voldoende slapen dragen allemaal bij aan een sterke en gezonde afweer tegen besmettelijke ziektes.

Verbetert de blaascontrole bij vrouwen

Ongeveer 30% van de vrouwen heeft op enig moment in hun leven last van urine-incontinentie. Regelmatige orgasmes werken in op de bekkenbodemspieren van de vrouw, waardoor deze sterker en strakker worden. Orgasmes activeren dezelfde spieren die vrouwen gebruiken als ze Kegel-oefeningen doen. Door sterkere bekkenspieren is er minder kans op ongelukjes en urineverlies.

Telt als lichaamsbeweging

Net als elke andere vorm van lichaamsbeweging verbrandt seks ook calorieën! Zitten en TV kijken verbrandt ongeveer 1 calorie per minuut. Door seks te hebben verhoog je je hartslag en maakt je lichaam gebruik van verschillende spiergroepen, waardoor je ongeveer 5 calorieën per minuut verbrandt. Regelmatige seks kan sessies in de sportschool niet vervangen, maar het hebben van een actief, gezond seksleven is een mooie manier om wat extra lichaamsbeweging te krijgen.

Heb je moeite om aan een sekspartner te komen? Geen zorgen. Sexdate Overijssel bezorgt je een leuke en spannende date.