In Nederland zijn er een aantal mensen die last hebben van spataderen. Je ziet vaak dat mensen die een staand beroep hebben hier extra veel last van kunnen hebben. Er is ook een genetische component waardoor mensen sneller last van spataderen krijgen, het zit dus dan in de familie. Het is overigens niet gezegd dat je altijd spataderen krijgt als het in de familie zit. In deze blog gaan we je vertellen wat je eraan kunt doen om de spataderen weg te krijgen.

De niet-operatieve manier om spataderen te laten verwijderen

Wanneer je last hebt van spataderen en dan zul je merken dat je benen zeer doen bijvoorbeeld nadat je een tijd gestaan hebt, ze kunnen erg vermoeid aanvoelen. Spataderen zijn niet alleen irritant, ze hebben ook een ontsierende uitstraling. Met andere woorden je benen zien er niet per se leuk eruit daardoor. Het is mogelijk om niet operatieve manier te kiezen om spataderen te laten verwijderen, dit kun je doen door ze weg te laten spuiten. Neem contact op met een chirurg om te weten hoe dit precies zit.

Operatieve manier

Voor sommige vormen van spataderen is het niet meer mogelijk om ze weg te laten spuiten. Dan is het nodig om ze te laten verwijderen op operatieve wijze. Dit is een relatief eenvoudige ingreep waar je ook snel van hersteld. Het is natuurlijk wel belangrijk om een afspraak te maken bij een gedegen chirurg. We raden je dus aan om altijd eerst langs de huisarts te gaan die jou vervolgens kan doorverwijzen naar de juiste expert. Neem even contact op met je zorgverzekering om precies te weten hoe het in elkaar zit als het gaat over de vergoeding van de kosten.

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de verschillende mogelijkheden om lichamelijke punten te verbeteren. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends en nieuwsberichten. Bij optimumclincs.nl helpen ze je graag verder met kennis en kunde.