Er zijn veel redenen waarom vrouwen een borstvergroting willen, zoals het ervaren van volumeverlies na het hebben van kinderen of het verliezen van gewicht of om te helpen bij het balanceren van asymmetrische borsten. Met de nieuwste implantaatopties en chirurgische technieken is een borstvergroting vandaag de dag nog beter dan ooit en kan het vrouwen helpen om de natuurlijke uitstraling te krijgen die ze willen en tegelijkertijd hun zelfvertrouwen en lichaamsbeeld te verbeteren.

Nieuwe opties voor een borstvergroting

Zout en siliconen borstimplantaten zijn nog steeds de twee belangrijkste soorten implantaten, waarbij siliconen het populairst zijn. Maar binnen deze categorie hebben vrouwen een paar nieuwere opties om uit te kiezen.

“Gummy bear” borstimplantaten hebben bijvoorbeeld de vorm van een traandruppel. Deze schuine vorm bootst de contouren van natuurlijke borsten na, met meer volheid aan de onderkant en een taps toelopend effect naar boven toe. Ronde implantaten daarentegen kunnen meestal een vollere, meer geprojecteerde look creëren dan anatomische implantaten.

High-strength cohesieve (HSC) siliconengel is een andere baanbrekende technologie die vandaag de dag wordt gebruikt om borstimplantaten te maken. Hoewel HSC het sterkste type silicone op de markt is, blijven de resulterende implantaten zacht en natuurlijk aanvoelend.

Het komt erop neer dat vrouwen nu verschillende opties hebben als het gaat om het kiezen van het juiste borstimplantaat voor hun individuele lichaamsvorm en doelen.

Verbeterde techniek voor borstvergrotingen

Naast een breder scala aan implantaatopties kun je ook een aantal verschillende chirurgische technieken met de plastisch chirurg bespreken om te zien wat het beste is. Een ervaren plastisch chirurg met een esthetisch oog kan je helpen bij het kiezen van het juiste incisietype en de plaatsing van het borstimplantaat op basis van je behoeften. Vetoverdracht borstvergroting is ook populairder geworden in de afgelopen jaren, en deze optie kan geweldig zijn voor vrouwen die niet perse geïnteresseerd zijn in het krijgen van borstimplantaten, maar nog steeds op zoek zijn naar wat extra volume.