Door te zorgen voor een goede mondhygiëne kan je tegenwoordig veel geld besparen op toekomstige uitgaven. Daar is preventieve tandheelkunde voor bedoeld. Door middel van deze vorm van tandheelkunde zorgen tandartsen ervoor dat je gezond tandvlees en gezonde tanden behoud. Bovendien vermindert het de kans op zware en dure tandheelkundige behandelingen in de toekomst.

Wat is preventieve tandheelkunde?

Preventieve tandheelkunde omvat tandheelkundige behandelingen die je mondgezondheid op de lange termijn verbeteren. Met andere woorden, dit soort tandheelkunde helpt je om je tandvlees en tanden gezond te houden, zodat je in de toekomst geen problemen met betrekking tot tandziekten meer onder ogen hoeft te zien. Aangezien langdurige tandheelkundige behandelingen veel geld kosten, kun je fors besparen door regelmatiger voor je tandheelkundige problemen te zorgen door middel van preventieve tandheelkunde.

Strategieën voor preventieve tandheelkunde

Preventieve tandheelkunde is een brede categorie binnen de tandheelkunde. Enkele van de strategieën zijn als volgt:

Mondhygiëne thuis

Dit is de eenvoudigste strategie die thuis kan worden geïmplementeerd. Mondhygiëne betekent dat je zelf voor een goede mondhygiëne. Dit kan thuis worden gedaan door je tanden twee keer per dag hoeft te poetsen en te flossen.

Dieet

Tandartsen adviseren goede voeding als preventieve zorg. Dus moet je voedingsmiddelen vermijden die schadelijk zijn voor je tanden en tandvlees. Voorbeelden van dergelijke voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen met een hoog suiker- en calciumgehalte.

Tandartsbezoeken op regelmatige basis

De meeste mensen met tand- en kiespijn negeren het vaak omdat ze het maar een klein probleem vinden. Je weet echter nooit wanneer het in de toekomst schade aan je tandvlees kan veroorzaken. Daarom zijn regelmatige bezoeken aan een betrouwbare tandarts noodzakelijk voor een goede mondgezondheid.

Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s zijn van vitaal belang om een diagnose te kunnen stellen van een tandheelkundige aandoening die de tandarts niet kan achterhalen door deze alleen te bekijken. In deze situatie kunnen röntgenfoto’s duidelijk verborgen gaatjes en andere tandproblemen aan het licht brengen. Als ze eenmaal zijn onderzocht, kun je een goede tandheelkundige behandeling krijgen.