Iets laten doen

Simpele huis-, tuin- en keukenmiddelen voor schoonmaken

waterkoker ontkalken

Simpele huis-, tuin- en keukenmiddelen voor schoonmaken

Geplaatst op

Jaarlijks geven we veel geld uit aan diverse schoonmaakmiddelen van producten die ons wonderen beloven. Uiteindelijk komen we er achter dat het allemaal wat minder magisch is dan we dachten. Natuurlijk werken sommige middelen goed, maar zijn ze echt beter dan de middelen die al generatie op generatie doorgegeven worden. Kijk snel met ons mee naar enkele supereenvoudige schoonmaakmiddelen uit grootmoederstijd.

Waterkoker ontkalken

Kijk je kunt natuurlijke dure ontkalkingsmiddelen kopen die je waterkoker ontkalken, maar dat is nu net wat we niet willen: dure middelen aanschaffen, zeker omdat het ook een stuk goedkoper kan. Met een beetje natuurazijn of schoonmaakazijn, klaar je de klus eenvoudig. Het is heel eenvoudig. Giet een flinke hoeveelheid azijn en water in de waterkoker en later deze eens even lekker koken. Herhaal dit zo nodig 1 a 2 keer. Dit is tevens een manier om bak- en rooklucht gemakkelijk uit je woning te krijgen, misschien handig voor na Oud en Nieuw of een huisfeest.

Aangebraden pan

Wanneer je een aangebraden pan hebt, is het heel gemakkelijk om te denken: ik moet een ontvettend afwasmiddelen hebben. Zo’n power substantie dat even z’n spierkracht laat zien. Maar vaak hoeft het niet met spierkracht, maar kan het ook met geduld. Bijvoorbeeld door de pan een nacht in een laagje water te laten staan. Doe er heet water in en de volgende ochtend kun je de pan eenvoudig schoonmaken.

Besparen op afwasmiddel

Bij het afwassen wordt behoorlijk verspild omdat we de geheime techniek van het afwassen niet kennen: eerst de afwas afspoelen, daarna een beetje afwasmiddel op de ruwe kant van het sponsje doen. Daarmee kun je heel eenvoudig de gehele vaart doen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten voor schoonmaakmiddelen.

Handen wassen

Er zijn hardnekkige zaken die maar moeilijk af te wassen zijn. Vele sleutelaars aan brommers en auto’s weten precies wat we bedoelen, niet waar? De grote vraag is: hoe krijg je dat hardnekkige motorvet van je handen? Daar is een heel eenvoudig trucje voor, namelijk het gebruik van boter en zeep. Eerst je handen invetten en daarna kun je eenvoudig met zeep je handen wassen. Voilà, instant schone handen! Groene zeep is echt een topper, daarmee halen mensen al heel lang de meest verschrikkelijke vlekken uit hun kleding.

Conclusie

Er zijn tal van traditionele schoonmaakmiddelen die de eigentijdse dure middelen overbodig maken. Natuurlijk weet niet iedereen dit, maar als je je erin verdiept dan kom je achter allerlei leuke manieren om flink geld te besparen. Verder zijn ze:

  • Gemakkelijk te krijgen
  • Milieuvriendelijk
  • Niet giftig

Meer ontdekken?

Meer weten over natuurlijke voeding en gezonde activiteiten? Lees dan verder op onze site. Blijf op de hoogte van interessante links.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden