Iets laten doen

Supplementen als sportvoeding gebruiken

Supplementen als sportvoeding gebruiken

Geplaatst op

Met behulp van sportvoeding draag je bij aan de gezondheid van je lichaam en je prestaties tijdens het sporten. Dat maakt het gebruiken van de juiste sportvoeding van groot belang voor sporters. Hierbij kun je bepaalde voeding als koolhydraatrijke- en eiwitrijke voeding als sportvoeding zien, maar hier kunnen sportsupplementen ook onder vallen. Lees in dit artikel meer over supplementen als sportvoeding.

Supplementen als sportvoeding

Vooral de meer ervaren sporters gebruiken supplementen om beter te presteren en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Supplementen zijn dan eigenlijk ook gewoon voedingsstoffen die je binnenkrijgt, en daarom belangrijk als sportvoeding. De volgende sport supplementen zijn voorbeelden van goede sportvoeding:

  • Creatine zorgt ervoor dat sporters meer kracht en energie hebben. Ook draagt het bij aan spiergroei. Deze voordelen maken creatine vooral populair onder krachtsporters. 
  • Cafeïne als sportsupplement kan worden ingenomen als tablet. Hiermee vergroot je je uithoudingsvermogen, en kun je het langer volhouden tijdens het sporten.
  • Met een eiwitshake krijg je op een snelle manier een goede dosis eiwitten binnen. Dit is bijvoorbeeld handig voor in de ochtend, of na een training (je spieren hebben dan zo snel mogelijk een voorraad eiwitten nodig om te herstellen).

Andere bekende sportsupplementen die als sportvoeding kunnen worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld BCAA-aminozuren, vitamines, en mineralen. 

Waarom supplementen als sportvoeding gebruiken?

Het gebruiken van een supplement als sportvoeding heeft twee belangrijke voordelen:

  1. Je presteert er beter door tijdens het sporten. Hierboven zijn al een aantal voorbeelden gegeven: creatine zorgt voor meer kracht, en cafeïne zorgt voor meer uithoudingsvermogen. Hierdoor kun je dus meer uit je training en sport halen.
  2. Voor je algemene gezondheid is het van belang om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen, vooral als je soms tekort komt aan bepaalde voedingsstoffen. Dit zorgt er namelijk ook weer voor dat je fitter bent, en dus meer uit je sport haalt.

De juiste supplementen

Uiteraard is het wel van belang om het gebruik van supplementen af te stemmen op je doel. Dat betekent dat het niet verstandig is om zomaar allerlei sportsupplementen te gaan gebruiken, zonder dat je eigenlijk goed weet wat je er nou precies mee wilt bereiken. Het is een beter idee om eerst duidelijke doelen te stellen: wat wil ik bereiken met mijn sport, en wat wil ik bereiken met het gebruiken van sportsupplementen? Vervolgens kies je op basis daarvan de juiste supplementen. 

Door voor de juiste sportsupplementen als sportvoeding te kiezen, krijg je de juiste voedingstoffen binnen die je nodig hebt om je doelen te behalen. Bovendien geef je hierdoor niet zomaar geld uit aan supplementen die je toch niet voor je sport en doelen nodig hebt.

Gerelateerde berichten

Superfoods supplementen voor sport: een natuurlijke boost voor prestaties

In een wereld waar de grenzen van fysieke prestaties voortdurend worden verlegd, zoeken sporters naar manieren om hun gezondheid en prestaties op...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden