Iets laten doen

Tips om af te kicken van medicatie

Tips om af te kicken van medicatie

Geplaatst op

In Nederland wordt relatief veel drugs gebruikt. Natuurlijk raakt het grootste deel van de mensen die drugs gebruikt niet verslaafd, maar toch komt een verslaving vaak voor. Niet iedere drug die verslavend is, is verboden. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer mensen die verslaafd zijn aan legale medicatie. Hierbij gaat het vaak om zware pijnstillers, maar het kan ook om hele andere medicijnen gaan.  

Zoek afleiding 

Het is erg lastig om af te kicken van medicatie. Ook al zijn de middelen waar je verslaafd aan bent legaal, de verslaving is net zo hardnekkig als een verslaving aan harddrugs. Daarom moet je dit ook op dezelfde manier proberen aan te pakken. Als je probeert om zonder afkickkliniek af te kicken, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je zo veel mogelijk afleiding hebt. Dit kan erg lastig zijn, het is daarom slim om op zoek te gaan naar iets wat je leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld weer gaan sporten. Sporten is een goede manier om jezelf af te leiden van het afkicken medicatie. Bovendien is het fijn om op deze manier wat meer routine in je leven aan te brengen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om altijd op vaste momenten te gaan sporten. Zo kom je in een ritme en merk je snel dat je steeds fitter wordt.  

Zoek hulp 

Afkicken is een lastig proces en daarom is het slim om op zoek te gaan naar mensen die je hierbij kunnen ondersteunen. Het is voor veel mensen fijn om met professionals te kunnen praten. Zij hebben al ervaring met soortgelijke gevallen en daarom kunnen zij beter inschatten wat jij voor hulp nodig hebt. Daarom is het slim om hulp te zoeken als je wilt afkicken van medicatie. Er zijn in Nederland verschillende instanties die je hierbij kunnen helpen.  

Gerelateerde berichten

Superfoods supplementen voor sport: een natuurlijke boost voor prestaties

In een wereld waar de grenzen van fysieke prestaties voortdurend worden verlegd, zoeken sporters naar manieren om hun gezondheid en prestaties op...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden