Iets laten doen

Voedsel met veel antioxidanten

Marine phytoplankton

Voedsel met veel antioxidanten

Geplaatst op

Antioxidanten zijn voedingsstoffen die de oxidatieve schade aan ons lichaam kunnen voorkomen of vertragen. Wanneer onze lichaamscellen zuurstof gebruiken, produceren ze bijproducten (radicalen) die schade kunnen veroorzaken. Antioxidanten fungeren als “aaseters van vrije radicalen” en voorkomen en herstellen schade die wordt aangericht door deze vrije radicalen.

Het risico op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, moleculaire degeneratie, diabetes en kanker wordt verhoogd door oxidatieve schade. Antioxidanten kunnen ook het afweersysteem verbeteren en daardoor het risico op kanker en infecties verlagen.

Ben je op zoek naar de broodnodige antioxidanten om je door elke training te loodsen? Deze voedingsmiddelen geven je de energie om door te gaan:

Bosbessen

Een superfruit als het om antioxidanten gaat. Bosbessen staan bovenaan de lijst van de 25 meest geconsumeerde vruchten en bessen.

Walnoten

De koning van alle noten. Walnoten zijn rijk aan vitamine E, vezels en mineralen. Maar wees voorzichtig! Walnoten zijn namelijk ook rijk aan calorieën, dus slechts een handvol is genoeg om je training door te komen.

Zoete Aardappelen

Voor sporters leveren kleurrijke voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, mango’s en perziken zowel micronutriënten op als een gezonde vorm van koolhydraten.

Rode paprika’s

Rode paprika’s staan bovenaan vanwege het vitamine C gehalte, de vitamine die een grote rol speelt in botvorming en kracht.

Chiazaden

Hun unieke voedingsprofiel maakt chiazaden een geweldige keuze voor duursporters. Eén eetlepel bevat 6 g koolhydraten, 6 g eiwitten, 6 g vezels en een zeer hoog gehalte aan antioxidanten en omega-3 vetzuren, waardoor ze een voedingsrijke energiebron zijn.

Weipoeder

Weipoeder helpt het lichaam bij de synthese van een minder bekend antioxidant: glutathion, de belangrijkste antioxidant van het lichaam. Het heeft vele immuun-versterkende functies zoals het handhaven van niveaus van andere antioxidanten zoals vitamine C en E.

Acai bessen

Verwerk deze antioxidant-rijke bessen in een smoothie of fruitdrank: dit is een goede en snelle manier om een hoop bessen binnen te krijgen.

Antioxiderende supplementen

Zoek naar supplementen met de volgende ingrediënten: vitamine C (ascorbinezuur), vitamine E (tocoferol), vitamine A (caroteen), polyfenolen, selenium, luteïne en glycogeen.

Wilde zalm

Wilde zalm, rijk aan omega-3 vetzuren, vermindert ontstekingen en het risico op de belangrijkste chronische ziekten: hartziekte, kanker en een beroerte.

Donkergroene bladen

Donkergroene bladen (zoals boerenkool en broccoli) bevatten een overvloed aan micronutriënten zoals mineralen, omega-3’s en antioxidanten zoals luteïne.

Buiten het sporten om is het ook zeer belangrijk gezond te leven. Marine phytoplankton is een natuurlijke voedingsbron boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen die je lichaam energie geven en het lichaam ontgiften.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden