Een nieuwe vorm van een ooglift is een behandeling met plasma. Hiermee is het mogelijk om de huid rondom de ogen zeer gedetailleerd en met veel precisie te behandelen zonder dat je een operatie hoeft te ondergaan. Enkel huidoverschot en rimpels worden aangepakt, waardoor de huid strakker wordt waar het moet. In dit artikel leggen we uit wat een plasma ooglift is en vergelijken we het met een reguliere ooglidcorrectie.

Het gebruik van plasma

Bij een plasma ooglift wordt de plasma in de bovenste huidlaag gespoten. De plasma gaat reageren, waardoor de huid strakker wordt. Dit effect is vrijwel direct na het inspuiten te zien. De behandeling is niet-chirurgisch en vergelijkbaar met injectables, daarom is het een zeer veilige en eenvoudige manier om de huid rondom je ogen strakker en jonger te maken.

Wanneer kom je in aanmerking voor een behandeling?

Een behandeling met plasma is niet voor iedereen geschikt. Bij bepaalde personen zal een plasma ooglift namelijk niet altijd het gewenste resultaat opleveren. In dat geval is het mogelijk om een operatieve ooglidcorrectie te ondergaan. Dit is een kleine ingreep van 30 minuten die erkende oogchirurgen veel uitvoeren.

In onderstaande video legt dr. Geerling uit wat een ooglidcorrectie kan bijdragen aan je gezondheid. Dr. Geerling is oogchirurg en heeft tientallen jaren ervaring als cosmetisch oogchirurg en is gespecialiseerd in boven- en onderooglidcorrecties.

De voor- en nadelen

De voor- en nadelen van een plasma behandeling ten opzichte van de chirurgische ooglidcorrecties zijn:

Voordelen

  • Snelle hersteltijd
  • Geen operatie nodig

Nadelen

  • Effect houdt minder lang aan
  • Behandeling is gevoeliger

Reguliere ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie kan aan het boven- en onderooglid uitgevoerd worden. Met een correctie aan een bovenooglid worden hangende oogleden gecorrigeerd, waarmee een boze blik of verminderd zicht verholpen kan worden. Een onderooglidcorrectie is de oplossing voor een vermoeide uitstraling. Hiermee verdwijnen wallen en donkere kringen onder de ogen.

Het grote voordeel van een chirurgische ooglift is dat het effect langer aanhoudt, daarom is dit voor veel mensen de reden om hiervoor te kiezen.