Haartransplantaties in het buitenland zijn vaak goedkoper dan transplantaties in Nederland. Alleen doen we er verstandig aan om voor een haartransplantatie naar pakweg Turkije te gaan? Is het bijvoorbeeld net zo veilig en is de kwaliteit net zo goed als bij een haartransplantatie in Nederland? In deze blog geven we een aantal voorbeelden van veelvoorkomende situaties bij een haartransplantatie in Turkse klinieken.

Haartransplantatie door assistenten

In Turkije gebeurt het vaak dat de haartransplantatie wordt uitgevoerd door assistenten. Dit terwijl de Turkse wet aangeeft dat de behandeling door de arts moet worden uitgevoerd, aangezien deze een medische achtergrond heeft. Assistenten hebben deze achtergrond niet, dus is het gevaarlijk om een haartransplantatie in het buitenland uit te laten voeren. Veel voorkomende gevolgen hierbij zijn bijvoorbeeld het weghalen van te veel huid of het fout snijden van veel grafts.

Iedereen komt in aanmerking voor haartransplantaties

Zelfs jongens tussen de 18 en 20 worden schaamteloos geholpen in Turkse klinieken. Dit komt hen later duur te staan, aangezien de haarlijn achter de behandelde huid komt naarmate de jaren vorderen. Zo moeten zij telkens nieuwe transplantaties ondergaan. Dit maakt het dat jongemannen van deze leeftijd vaak niet in aanmerking komen voor een haartransplantatie. In sommige klinieken in Turkije wel, want daar denken ze niet vanuit de patiënt, maar vanuit eigen omzet.

Grote hoeveelheden grafts en haren

In het buitenland worden vaak getallen als 3.500 en 10.000 grafts genoemd per haartransplantatie. Wanneer je je een beetje verdiept in de behandeling, dan weet je ook dat dit vrijwel onmogelijk is. Helaas verdiept niet iedereen zich dusdanig in de behandeling en trappen sommige mensen alsnog in de grote getallen die buitenlandse klinieken beloven bij een haartransplantatie.

Bijverdienende Whatsapp consulenten

Via Whatsapp kun je ook in aanraking komen met consulenten die je mooie verhalen vertellen. Mooie praat, alsof ze medici zijn en een medische achtergrond hebben. Veelal zijn dit jongens of meiden die geld willen verdienen en je benaderen vanuit grotere Turkse klinieken. Pas dus ook op voor mensen die mooie praatjes hebben.

Het blijft het veiligst om een haartransplantatie in Nederland uit te laten voeren. Het kost misschien wat meer dan een goedkope transplantatie in bijvoorbeeld Turkije. Je weet wel zeker dat de behandeling veilig wordt uitgevoerd en het met de kwaliteit goed zit. Wel net zo fijn wanneer het om je huid, haar en lichaam gaat.