Iets laten doen

Zelf carrot slinky maken voor sushi

Carrot slinky maken

Zelf carrot slinky maken voor sushi

Geplaatst op

Een nieuwe manier om kleur en karakter toe te voegen aan je sushi schotel. Deze korte handleiding voor Carrot Slinky is een eenvoudig te volgen, stap-voor-stap handleiding voor deze opvallende garnering creaties.

Dehydrateer de wortel

Dehydrateer de wortel in een kom met koud, zout water gedurende ongeveer 30 minuten. Hierdoor worden de wortelcellen verplaatst, waardoor het veel zachter en gemakkelijker is om mee te werken. Het nadeel van deze methode van uitdroging is dat de wortel zoutig smaakt en dus alleen voor decoratieve doeleinden kan worden gebruikt.

Snijd net onder het oppervlak

Houd de wortel in één hand en lijn het lemmet van je mes verticaal op de wortel. Met behulp van een zachte, maar snelle op en neer beweging, begin je net onder het vruchtvlees van de wortel te snijden, niet meer dan een paar millimeter onder het oppervlak.

Alsof je door boter snijdt

Draai de wortel met je vingers terwijl je werkt en zorg ervoor dat je geen druk uitoefent met het mes terwijl je snijdt. Als de wortel goed uitgedroogd is, moet het aanvoelen alsof je door boter snijdt. Als dit niet het geval is, moet je misschien eerst de wortel iets meer uitdrogen voordat je ermee kunt werken.

Snijd een serie dunne stroken

Als je een volle wortelplaat hebt, leg je deze plat op de snijplank. Snijd met een scherp mes een serie dunne stroken over de volle lengte van het wortelblad. De dikte van deze stroken is afhankelijk van de persoonlijke keuze, maar dunnere stroken krullen gemakkelijker.

Alleen voor decoratie

Wikkel een strookje wortel om de eetstokje, indien nodig met de volledige lengte. Laat de wortelstrip een paar minuten in vorm terwijl je de volgende voorbereidt. Verwijder voorzichtig van het eetstokje als je klaar bent met je vingers. Vanwege de zoute wortel, kun je deze niet als eetbare garnituur gebruiken – alleen voor decoratie.

Gerelateerde berichten

Waarom disposables een slimme keuze zijn voor feestjes

Feestjes vormen een belangrijk onderdeel van ons sociale leven, een gelegenheid waarbij vrienden en familie samenkomen om te genieten van elkaars...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden