Om de zoveel jaar zijn er een aantal doorbraken in de cosmetische geneeskunde, waardoor mensen die lijden aan hun uiterlijk geholpen kunnen worden. De problemen kunnen in graad verschillen, maar al met al behoorlijk hinderlijk en zelfs traumatisch zijn. Niet alleen met een cosmetische behandeling heb je snel een totaalnieuwe look, ook met behulp van stijlvolle juwelen. In deze blog nemen we je mee langs de verschillende mogelijkheden om een nieuwe look te krijgen.

Botox

Sinds jaar en dag de lieveling van sterren en mindere goden: we hebben het natuurlijk over het aloude Botox: eind jaren tachtig ontwikkeld en tot op de dag van vandaag immens populair. De spieren in het gezicht kunnen er flink mee getemperd worden, waardoor ze niet meer zo sterk samentrekken. Dit zorgt voor een ontspanning van de huid, die vervolgens de tijd krijgt om te herstellen. Zo zullen rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.

Fillers

Iets later ontwikkeld en al even populair als Botox, zijn de fillers. Deze lichaamseigenstoffen worden op plekken in het lichaam gebracht waar volume terug moest komen. Ze worden het vaakst gebruik in de gezichtsregio. Een voorbeeld van de toepassing van fillers, is het opvullen van de lippen, die daardoor voller worden. Dit laatste is tegenwoordig een belangrijk schoonheidsideaal, dat door sociale media en meer klassieke media als tv, wordt gepropagandeerd als iets wat je als vrouw zeker moet bezitten.

Juwelen

Al sinds de Preshistorie is het dragen van juwelen een manier om rijkdom en welvaart uit te drukken. Ook spreekt er een zekere jeugdigheid uit deze praktijk. Het is dan ook aan te raden als je weer wilt shinen zoals vroeger, dat je je laat informeren door een gedegen juwelier, want juwelen zijn persoonlijk en niet alle sieraden staan iedereen goed. Er zijn een aantal merken die een bijzondere culturele en sociale waarde vertegenwoordigen: Cartier, Jaeger, Breitling en Rolex. Als je een keer echt wil stralen, dan is een van deze de merken hetgeen waarop je moet mikken.