Schoenveters zijn een ondergeschoven ‘kindje’ (accessoire). De meesten van ons denken niet na over de soorten schoenveters die we dragen en de manier waarop de schoenveters dragen, maar wist je dat er veel dingen zijn die je met je veters kunt doen? En je je outfit af kan maken? Er zijn tal van soorten, texturen en manieren van het strikken van veters die heel leuk zijn om een keer te proberen. 

Verschillende schoenveter materialen

Schoenveters zijn erg praktisch, maar ze kunnen ook de look van je laarzen of schoenen verbeteren. Schoenveters worden gemaakt van vele materialen. In de loop van de tijd zijn de gebruikelijke materialen geëvolueerd. Toen de veters werden uitgevonden, werden ze meestal gemaakt van katoen, jute, hennep of leer. Tegenwoordig bieden synthetische vezels meer stevigheid en duurzaamheid, waardoor de schoenveters langer meegaan.

Verschillende manieren om je schoenveters te strikken

De Criss-Cross methode: 

  1. Neem de uiteindes van je schoenveter en trek ze door de twee onderste gaten aan de voorkant van de schoen.
  2. Trek ze helemaal door en zorg ervoor dat ze nergens omgekruld zijn.
  3. Neem de rechter schoenveter en trek hem door het tweede gat omhoog. Doe vervolgens hetzelfde met de linker schoenveter. 
  4. Herhaal dit proces en wissel elke keer om totdat je aan de bovenkant van de schoen bent. 

Een andere stijl 

Neem een kijkje op FeetUnique veters en er gaat een wereld aan veters voor je open. Je hoeft niet meer te gaan voor een eenvoudig zwart of wit paar. Maar varieer met de leukste designs, kleuren en vormen veters. Wil je wel je veters strikken, maar niet het knoopje bovenop laten zien? Strik je veters dan als volgt: 

Til de tong van de schoenen op voordat je begint te strikken.

Bind de veters vast onder de tong.

Duw de tong van je schoen terug naar beneden. Zo zie je niets meer van de knoop!