Iedereen die een cosmetische behandeling overweegt, zoals een borstvergroting, heeft meestal een aantal twijfels. In deze blog wil ik ingaan op vier belangrijke punten waarmee rekening moet worden gehouden voordat je een borstoperatie ondergaat.

1. Welke borstprothese moet ik kiezen?

Als het gaat om de vorm kunnen de prothesen rond of anatomisch zijn. Er kan dus gekozen worden voor het meest geschikte model volgens de anatomie van de patiënt. Voor wat het materiaal betreft wordt er vaak gebruik gemaakt van siliconen borstprothesen van siliconengel. Dit is vanwege de veiligheid en de textuur die vergelijkbaar is met die van borstweefsel.

2. Wat is de meest geschikte maat?

De juiste grootte van borstprothesen wordt bepaald door de wensen van de patiënt, maar deze moeten zich altijd binnen de mogelijkheden bevinden die door de gespecialiseerde arts worden voorgesteld. Bij de keuze van de prothese, moet er rekening gehouden worden met de anatomische aspecten van de patiënt. Daarnaast moet de hoogte en de afmetingen van de borstkas geschikt zijn om een borstvergroting met een mooi resultaat te verkrijgen.

3. Hoe worden borstprothesen geplaatst?

Er zijn 3 gangbare methoden voor het plaatsen van borstimplantaten:

  • Onderborstplooi: Hierbij wordt het litteken verborgen in de plooi en vindt er geen manipulatie van de borstklier plaats.
  • Axillaire manier: Deze ingreep heeft hetzelfde voordeel als bij de onderborstplooimethode.
  • Door de areola: Hierbij wordt er een doorsnede gemaakt van de borstklier ten behoeve van de plaatsing van het implantaat

De keuze van de te gebruiken methode zal opnieuw afhangen van de indicatie van de specialist en de voorkeuren van de patiënt.

4. Kan ik na een borstvergroting borstvoeding geven?

Borstvergroting is niet onverenigbaar met borstvoeding. De chirurgische techniek die de minste complicaties tijdens de lactatie kan veroorzaken, is via de plaatsing van borstprothesen via oksel.

Hoewel deze blog een samenvatting biedt, zijn de vragen/antwoorden eigenlijk veel breder. Daarom kunt u het beste contact opnemen met een medisch specialist. Hij/zij zal in staat zijn om u verder op weg te helpen in het maken van de juiste keuzes.