Zit je er over na te denken om botox te nemen? De populaire injectable botox wordt gebruik om rimpels te verwijderen door de spieren te ontspannen. Er zitten amper nadelen aan en de resultaten zijn fantastisch. In deze blog lees je een aantal dingen zaken waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om botox te nemen.

Weet waar je injectables vandaag komen

Wees er zeker van dat je dokter zijn of haar producten van een officiële producent heeft. Het laatste wat je wil is dat er slechte producten in je lichaam geïnjecteerd worden. De meeste dokters hebben deze informatie op hun website staan zodat je eenvoudig kan controleren waar jouw botox vandaag komt.

Producten die je moet vermijden voor een injectie

Voor een ingreep moeten aspirines en ibuprofen vermeden worden, omdat deze middelen voorkomen dat het bloed gaat stollen waardoor het risico op kneuzingen verhoogd is. Daarnaast moeten antioxidanten vermeden worden, omdat deze stof ook bloedstolling tegengaat. Antioxidanten zitten onder andere in visolie, multivitaminen, groene thee, kaneel en rode wijn.

Neem de tijd

Een paar uren na het aanbrengen van de injectables moet je de volgende bezigheden vermijden: make-up aanbrengen, je haar wassen, sporten en liggen. Door actief bezig te zijn vergroot je kans dat de botox zich gaat verspreiden naar spieren die je niet wil aantasten. Doe een aantal dagen na je ingreep rustig aan.

De nasleep

Injectables in je werkbrauwen veroorzaken vaak een tijdelijke duizeligheid of hoofdpijn, wat ook wel de botox buzz genoemd wordt. Gelukkig duurt dit gevoel vaak maar een kwartier tot een uur en heeft het geen verdere gevolgen.

Wees er vroeg bij

We spreken van preventieve botox wanneer deze ingespoten wordt wanneer iemand tussen de twintig en midden dertig is, als de eerste rimpels beginnen te komen. Door vroeg met botox te beginnen voorkom je dat rimpels erger worden. Botox op vroege leeftijd kan het proces van rimpelen zelfs terugdraaien wanneer deze zijn intrede doet.