Steeds meer mensen ontdekken het voordeel van een bleekbehandeling. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? En doet het pijn? We hebben in deze blog een aantal veel voorkomende issues voor je op een rij gezet, zodat je een goed beeld krijg van de verschillende mogelijkheden. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee!

Hoe werkt het?

Een bleekbehandeling werkt op twee manieren:

  • Je bleekt thuis
  • Je bleekt bij de tandarts

We raden je overigens de twee optie aan, omdat je zo sneller goed resultaat hebt. De eerste opties duurt langer en vindt plaats in een ongecontroleerde omgeving. Dat wil je eigenlijk niet, al was het maar vanwege het feit dat de peroxide in de speciale bleekgel je tandvlees kan beschadigen.

Wat heb je er aan?

Een lichter gebit heeft een aantal duidelijke voordelen: stralende tanden zien er fris uit, je voelt je beter en zal meer zelfvertrouwen uitstralen. Het is daarmee een investering in de effectiviteit van je communicatie, want je straalt enthousiasme uit op mensen.

Wat je niet moet doen!

Wat je zeker niet moet doen, is thuisbleken en daarnaast blijven roken, rode wijn en koffie drinken. Natuurlijk moet je dat helemaal zelf weten, maar vooral door het roken zal de aanslag snel weer terugkomen.

Andere oplossing

Naast een bleekbehandeling bij de tandarts (we raden je echt deze optie aan!) kun je kiezen voor facings. Deze zijn vooral bedoeld om de vorm van je tand te verbeteren. Misschien erger je je aan een spleetje tussen je tanden, dan kun je dat met facings verhullen. Facings zijn gemaakt van composiet (materiaal waarvan witte vullingen ook gemaakt worden) of porselein. Composiet is sterk en snel te plaatsen. Laat wel eerst een bleekbehandeling doen als je deze overweegt en daarna de facings zetten, want deze dingen worden namelijk niet bleker door de peroxide. Dan heb je dus kleurverschil tussen tanden en facings.

Conclusie

Een bleekbehandeling al dan niet in combinatie met facings, vormt een manier om je stralende lach van vroeger terug te krijgen, of zelfs een lach waar je nooit van had durven dromen. Bespreek de mogelijkheden met tandarts Almere. Ze helpen je graag met hun kennis en kunde naar een hagelwitte glimlach.