Iedereen krijgt natuurlijk graag de erkenning voor zijn of haar schoonheid, bijvoorbeeld in de vorm van een complimentje. Maar de ultieme erkenning voor jouw schoonheid is toch wel gevraagd worden om model te worden. Niets is toch leuker dan als 13 of 14-jarige al te beginnen en een langdurige carrière als foto of catwalk-model tegemoet te gaan.

De ultieme meisjes- en jongensdroom

Veel modellen genieten van hun werk; jezelf op je mooist terugzien in reclames, reizen naar de mooiste plekken, het dragen van de nieuwste mode, de gezelligheid tussen modellen.

De veelzijdigheid van het modellenbestaan biedt veel voordelen. Het modellenbestaan is dan ook voor veel meisjes en jongens een kinderdroom.

Ook als model aan het werk gaan

Bij Pro Image Groep wordt er altijd naar goede modellen gezocht. Heb jij al ervaring met het lopen op de catwalk of zou je graag mee willen doen aan verschillende soorten marketingevents? Geef je op als nieuw model. Er wordt constant gezocht naar:

  • Modellen voor het lopen van modeshows, soms met dans
  • Modellen voor promotiewerkzaamheden, zoals modepresentaties en thema-acties
  • Modellen die activiteiten kunnen hosten, zoals beurzen

‘Mijn kind wil model worden’

Kinderen kunnen ook model worden. Als ouder kun je kinderen direct na hun geboorte al inschrijven bij een castingbureau. Kinderen kunnen natuurlijk nog niet meelopen in modeshows of als entertainer aan de slag gaan. De opdrachten voor kinderen beperken zich over het algemeen tot film en fotografieopdrachten. Voor de casting van kinderen zijn gespecialiseerde castingbureaus in Nederland te vinden via Google.

Werken als model is niet voor iedereen

Het ideaalbeeld dat je alleen maar knap moet zijn om model te worden gaat helaas niet op. Je moet unieke eigenschappen bezitten die zorgen dat jij eruit springt. Daarnaast moet jezelf op commando ten toon kunnen stellen, schoonheid is hierbij natuurlijk wel heel belangrijk.

Het modellen werk kan vooral bij jongeren onzekerheid en/of stress veroorzaken. Je werkt vaak samen met andere knappe modellen en soms kan het voorkomen dat je ook minder geboekt wordt dan andere modellen.